Afbeelding flyer Dit wist je nog niet over...

Dit wist je nog niet over...

Datum
19 juli 2024 09:00

Seksuele en genderdiversiteit

ONS Welzijn, Muzelinck centrum voor de kunsten en Theater van de Stad slaan de handen ineen met het nieuwe initiatief Dit wist je nog niet over…! Via een reeks leuke, informatieve en interactieve gesprekken wordt het publiek kennis bijgebracht over diversiteit in onze lokale samenleving. Het onderwerp zal steeds anders zijn. De eerste editie vindt plaats op donderdag 5 september om 19.30 uur in de Rabo Zaal van theater De Lievekamp en staat in het teken van seksuele - en genderdiversiteit. Een kaartje kost € 5,00 en is verkrijgbaar via de website van het theater.

Dit wist je nog niet over… heeft als doel om meer begrip voor diversiteit te creëren in de lokale samenleving van Oss. Lokale ervaringsdeskundigen en professionals worden geïnterviewd of nemen de presentatie op zich. Op 5 september komen Marie Lott Hagen en Nydia van Voorthuizen van feministisch platform DAMN, HONEY! naar Oss om samen met het publiek in open gesprek te gaan over seks, seksualiteit en gender. Of het nu gaat over non-binaire voornaamwoorden, inclusieve gezondheidszorg of vrouwenemancipatie, alles is bespreekbaar. Want alleen via taboedoorbrekende, open gesprekken wordt er aan een inclusief Oss gewerkt waarin ook diversiteit kan worden omarmd. Deze editie van Dit wist je nog niet over… is voor iedereen die nog niet alles weet over seksuele en genderdiversiteit: kortom, voor iedereen!

Samenwerking voor saamhorigheid
ONS Welzijn, Muzelinck centrum voor de kunsten en Theater van de Stad zijn ieder op hun eigen manier met diversiteit en inclusie bezig. Via een sterk sociaal-cultureel netwerk binnen Oss en omgeving hebben de organisaties elkaar gevonden vanuit de wens de veelzijdigheid en diversiteit van de Osse samenleving uit te lichten en daarmee ook te vieren. Deze keer focust Dit wist je nog niet over… zich op seks, seksualiteit en gender, maar de volgende keer kan het weer over een heel ander onderwerp gaan, afhankelijk van de relevantie én de behoeftes van de inwoners van Oss en omgeving.

Logo Dit wist je nog niet over_01